nzlivet

Här skriver jag just nu om min tredje resa till Nya Zeeland

Städer, hästar och tiden som går

Kvinnan jag jobbar för är borta denna veckan så jag matar hästar, byter täcken och rider mest hela dagarna - ett väldigt trevligt liv, har också massor med tid för att läsa vilket är underbart. Lite ser jag ju dessa tre månader som semester och vad är då bättre än att kunna dyka helhjärtat in i bok efter bok, hemma kommer det alltid saker i vägen men när man är borta har man de där stunderna över - eller ja, jag tar i alla fall de stunder jag har och gör dem till lästid. 
 Under helgen som var hade familjen här besök av fyra kanadensare som de känner sedan innan, det var väldigt trevligt och spännande att diskutera livsstilar och sådär mellan Kanada, Nya Zeeland och Sverige - mycket är så klart lika men samtidigt kan man urskilja en del som är ganska olika också. En av de fyra är också riktig hästmänniska och vi spenderade därför en dag ridandes på stranden, kändes väldigt kul att vara tillbaka där! Att rida på stranden är verkligen så härligt som det ser ut, det finns så mycket utrymme att racea på, att rida i vattnet är kul och just kombinationen av häst och hav är, åtminstone för mig, det bästa jag kan tänka mig. Dagen efter det åkte vi upp till bergen/kullarna i närheten och red där, mycket ganska brant uppför men med otroligt fin utsikt - jag har tur som får vara med om så mycket. 

I går åkte jag med delar av denna familj till Dunedin som är en ganska stor stad drygt två timmar bort, det är en riktig universitetsstad och många av dem som jag gick i skolan här med vet jag har flyttat dit för att plugga. Spenderade dagen med att traska runt lite där vilket var rätt trevligt, hittade en tröja i merinoull i en second hand affär för ca 35 kr - eftersom de vanligtvis kostar flera hundra var jag väldigt nöjd med det köpet! Men det som slog mig mest när jag kom till denna rätt stora stad var ändå hur otroligt mycket bättre jag trivs på landet än i stan. Var ändå några veckor sedan jag faktiskt gick runt i en större stad så och kan verkligen inte påstå att jag saknat det! Det är sånt som man lätt glömmer bort ibland, men som jag känner att jag måste påminna mig om med jämna mellanrum för att inte hamna på platser där jag egentligen inte trivs. 

Dagarna går ruskigt snabbt och jag börjar känna mig lite sorgsen över att "snart" behöva lämna allt här igen, det är ju mer än en månad kvar men tiden går alltid så fort när man har roligt... Njuter i alla fall av livet här och nu, det är ju allt man kan göra! 

/kiwibruden